DeFi

Decentraliserad finans, även känd som DeFi, är en sektor inom den övergripande kryptovaluta- och blockkedjeindustrin fokuserad på att tillhandahålla en decentraliserad version av vanliga finansiella möjligheter. I den vanliga världen erbjuder finansinstitutioner kunder tillgång till möjligheter som kontantlagring och lån. Dessa erbjudanden styrs dock av centraliserade enheter.

Med hjälp av distribuerad ledger-teknologi, eller DLT, erbjuder DeFi-lösningar ett antal av samma möjligheter, men de kontrolleras av ett stort antal deltagare som följer regler som upprätthålls av smarta kontrakt. DeFi-lösningar ger också ofta större flexibilitet när det gäller användarnas förmåga att lagra och kontrollera sina egna tillgångar. Dessutom decentraliserar decentraliserade börser, eller DEX, handel med digital tillgångar ytterligare, i motsats till handel på centraliserade digitala tillgångsplattformar. Decentraliserad finans, även känd som DeFi, är en sektor inom den övergripande kryptovaluta- och blockkedjeindustrin fokuserad på att tillhandahålla en decentraliserad version av mainstream ekonomiska möjligheter. I den vanliga världen erbjuder finansinstitutioner kunder tillgång till möjligheter som kontantlagring och lån. Dessa erbjudanden styrs dock av centraliserade enheter.

Med hjälp av distribuerad ledger-teknologi, eller DLT, erbjuder DeFi-lösningar ett antal av samma möjligheter, men de kontrolleras av ett stort antal deltagare som följer regler som upprätthålls av smarta kontrakt. DeFi-lösningar ger också ofta större flexibilitet när det gäller användarnas förmåga att lagra och kontrollera sina egna tillgångar. Dessutom decentraliserar decentraliserade börser, eller DEX:er, ytterligare handel med digital tillgång, i motsats till handel på centraliserade digitala tillgångsplattformar.

It seems we can't find what you're looking for.